În acest articol, vreau să vă prezint o lucrare care evidențiază potențialul incredibil al inteligenței artificiale.
Iată cum am reușit:
1. Scenariu
Scenariul a fost complet generat de chatGPT. Presupun că mulți dintre voi ați auzit deja despre acest avansat model de limbaj creat de OpenAI.

Abonament lunar 20$
2. Vizual
Grafica a fost generată folosind Midjourney. Pentru a obține rezultate bune în Midjourney, este necesar să avem prompt-uri calitative. De exemplu, dacă scriem "Desenează o căprioară", există o probabilitate mare să primim rezultate diferite de fiecare dată, ceea ce nu ne convine. Pentru a genera imagini într-un stil de poveste, am folosit comenzi mai specifice, care includ și raportul de aspect 16:9:
little deer single in a magical forest, by Thomas Kinkade, Ellen Jewett, Jason Felix and Cedric Peyravernay, Ligne Claire featured on artstation, 8k, dslr, hyperreal --ar 16:9

Abonament lunar 8$
3. Sunet
Din păcate, momentan nu există un instrument care să genereze vocea din text în limba română la nivelul dorit. Există mulți furnizori care oferă această funcționalitate pentru limba engleză, iar eu personal am ales ElevenLabs.
Acesta are un sintetizator de voce foarte performant, care permite generarea vocilor pe baza unor exemple încărcate.
Am încărcat câteva exemple de dicție cu Stephen Fry pentru a sintetiza vocea sa pentru povestea noastră.

Abonament lunar 5$
4. Efecte vizuale
Pentru a da viață imaginilor generate de Midjourney, putem adăuga câteva efecte 3D cu ajutorul leiapix.com.

5. Montaj
Pentru montaj, puteți folosi orice instrument gratuit sau plătit, cum ar fi iMovie, Adobe sau Clipchamp.
Puteți adăuga tranziții, titluri, efecte, pauze etc.
Final
Aceasta a fost doar o experiență pentru a testa tehnologiile și posibilitățile.
În total, proiectul a durat aproximativ 2-3 ore și a costat 33$.
Vă încurajez să încercați și voi. Inteligența artificială are un viitor remarcabil și nu trebuie să vă fie frică de ea.